Bad Hofgastein

Webcam dorp

Voor een "live" impressie van de “Hausberg” van Bad Hofgastein kun je de volgende link gebruiken: webcam Schlossalm e.o.

Bad Hofgastein is zowel een aantrekkelijke mondaine wintersportplaats in het Skigrossraum Gasteinertal (filmpje) alsmede een uitvalsbasis voor veel wellness- en wandelplezier.

Aan de voet van het nationale park Hohe Tauern rijzen de imposante bergen van Gastein omhoog. De meer dan 350 km bewegwijzerde wandelroutes en de 40 berghutten, de meeste op een hoogte tussen de 1200 en 1800 meter, nodigen u uit tot wandelen en bergbeklimmen in het Gasteinertal.

In Bad Hofgastein, dat zijn naam dankt aan de thermale bronnen die u hier zult aantreffen, hangt een sportieve sfeer. Bad Hofgastein nodigt uit tot flaneren langs de vele winkels, konditoreien, restaurantjes en gezellige terrassen. Rodelen, schaatsen, ijscurling, arrensleeën en het omvangrijke spa- en wellnesscentrum zorgen voor de andere après-ski. In de Alpen Therme van Bad Hofgastein duikt u onder in een omvangrijk en weldadig gezondheids- en vrijetijdscentrum met diverse zwembaden, glijbanen, sauna's, fitness, massages, solaria, beauty arrangementen en nog veel meer. Kortom: 32.000 m² plezier en ontspanning! Ook de zogeheten Heilstollen in Bad Gastein/Böckstein zijn een bezoekje waard. Dit grootschalige gangenstelsel, in het hart van een berg, was vroeger een goudmijn. De golf liefhebbers hebben er de beschikking over een mooie 18 holes golfbaan. En een romantische slede- of koetstocht mag eigenlijk niet ontbreken. Bij de wandelaars is de Salzburger Almenweg, met een schitterende route door het Gasteinertal, erg populair. Wilt u een hele mooie wandeling vanuit Bad Hofgastein? Dan bevelen wij de populaire Höhenweg aan. Loop dan naar Bad Gastein of naar Hoteldorf der Grüner Baum en neem, desgewenst, van daaruit de autobus terug.

Wintersport
Met 55 liften en 210 km skipistes behoort het Gasteinertal tot een van de mooiste (ski-) gebieden van Oostenrijk. Het Skigrossraum Gasteinertal maakt deel uit van Sportwelt Ski Amadé, zodat uw skipas geldig is voor 860 km pistes en 270 liften. De skiërs en snowboarders vervelen zich geen minuut op de schitterende afdalingen met bijzonder goed geprepareerde pistes. Ook Tiefschnee-afdalingen zijn mogelijk en oergezellige berghutten wachten op uw komst! Voor de kinderen is er o.a. in de Skischaukel "Angertal" (aansluiting Bad Hofgastein-Bad Gastein) een 8000m² groot kinderparadijs, voorzien van allerlei kindervermaak. De langlaufers vinden in het Gasteinertal ca. 90 km loipen en er kan eindeloos worden gewandeld op meer dan 100 km geruimde wandelwegen. Voor de skiërs zijn er: eenvoudige pistes (blauw): 60 km, Middelzware pistes (rood): 117 km, Moeilijke pistes (zwart): 24 km, Totaal pistes: 210 km, Cabinebanen: 12, Stoeltjesliften: 19, Sleepliften: 18, Skiën beginners: zeer goed, Skiën gevorderden: uitstekend, Skiën vergevorderden: goed, Snowboarden: goed, Langlaufen: zeer goed, Après-ski: goed, Hoogte dorp: 858 m, Maximale hoogte skigebied: 2680 m (tevens het hoogste punt van heel Ski Amadé), Sneeuwkanonnen: ja, Sneeuwzekerheid: goed, Prijsniveau: redelijk (bron: Snowexpres).

In de directe omgeving treft u tevens de volgende skigebieden aan:
* Dorfgastein - Grossarl op 10 minuten;
* Alpendorf/St. Johann im Pongau - Wagrain - Flachau op 20 minuten.
N.b. in Grossarl vertrekt, bij het Talstation van de Panoramabahn, telkens een bus naar het skigebied Alpendorf (-Wagrain-Flachau). Afstand 13 kilometer, reistijd ca. 17 minuten.

Voor m.n. de sneeuwsituatie kun je de volgende website raadplegen: weersvooruitzichten Bad Hofgastein.
En voor de skiërs de op dit moment geopende liften en pistes in het skigebied van Bad Hofgastein.

Voor het (online) huren en onderhouden van ski's ligt de ski-sportwinkel Intersport Fleiss op de route naar de lift. Fleiss is gevestigd bij het eindpunt van de Skibus. Ook heeft Fleiss, als enige, op het eindpunt van de lift, bovenop de Schlossalm/Kleine Scharte, een winkel met reparatie en onderhoud faciliteiten.

Voor een nuttige link, voor bewoners en bezoekers van Bad Hofgastein, met informatie over de gemeente, openbare (o.a. (ski-)bus) diensten en het doorlinken naar toeristische informatiebronnen, klik hier.